На около 2 км. западно от селото в гориста местност е открит трупа на 41- годишния козар Н. Х. от с. Шиварово. Той е пасял трите си кози в местността, когато е бил нападнат и убит от трима мъже, заловени от полицията, съобщиха от МВР-Бургас.
Сигналът е подаден В МВР на 09.03.т.г. около 16.00 ч. от кмета на  с. Шиварово.
При извършената аутопсия е установено, че мъжът е починал от насилствена смърт, причинена от удари по главата с тъп предмет. По тялото на Н.Х. са открити няколко насинявания от удари с тъпи предмети, като след извършен оглед на местопроизшествието са иззети два дървени кола и една овчарска тояга. В резултат на неотложните оперативно-издирвателни мероприятия и проведени процесуално следствени дейстнвия от служители на Районно управление на МВР – Руен и сектор «Криминална полиция» при Областна дирекция на МВР – Бургас са установени извършители на престъплението – това са : братята И.Е. и Т.Е., съответно на 20 и 19 години и братовчед им - Г.Е., 18 годишен, и тримата от с. Вресово, общ. Руен. Констатирано е, че младежите са осъществили престъплението, за да вземат трите кози на жертвата, които малко преди с. Вресово са заклали и отнесли в домовете си.
Извършителите на деянието са задържани за 24 часа със заповеди за полицейско задържане. Работата по образуваното досъдебно производство продължава от служители на сектор «Криминална полиция» при Областна дирекция на МВР – Бургас и Районно управление на МВР – Руен./БЛИЦ