Манифактура бълва шофьорски книжки и дипломи на територията на цялата страна. Това става ясно след разследване по обява на фалшив профил във Фейсбук, съобщава struma.com.
 
Първо читател показал обявата от профила на "Мiroslava Inova", където е поместена обявата: „ИЗДАВАНЕ НА ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ И ДИПЛОМИ Документите се издават по надлежният ред и са напълно легални. ПЛАЩАТЕ САМО СЛЕД СВЪРШЕНА РАБОТА! За връзка с нас моля пишете на viber-Номер +359884596935“.
 
При опит за връзка с Мирослава Инова профилът скоростно бил закрит и
съответно обявата изчезнала.
 
Друг човек успял да се свърже с лицето от посочения телефон. Във вайбър на номера е поместена снимка на младо момче на име Ивайло Г. От контакта с него става ясно, че за книжка категория "В" се плащат 1600 лева, времето за изработка е около 7-8 дни. Документите и всичко необходимо се изпращат на вайбър.
 
„Нужни са трите имена ЕГН, адрес, снимка и накрая подпис на бял лист“, казва Ивайло, който уверява, че място за притеснение няма, тъй като книжките са напълно легални, издавали се директно от КАТ. Плащането се
извършва по банков път, след като книжката е готова и бъде показана.
 
На въпрос къде се намират отговор не последвал.
 
За разговора и обявата са сезирани компетентните институции, които започнали издирване на търговците. Открита е и една издадена по тази схема купена книжка.
 
От разследването не стана ясно къде е седалището на „фирмата“.