Установени са шестима обявени за общодържавно издирване, като един от тях е във връзка с дознание на Девето РПУ. Това е станало през изминалите два дни, когато служители на столичните Пето, Шесто и Девето РПУ са извършили поредица проверки на територията на посочените полицейски управления.
Един от обявените за общодържавно издирване е с постановление за принудително довеждане като обвиняем за престъпление по чл. 323 от НК. В Пето РПУ са му предявени материалите, след което е освободен. Трима са задържани за престъпления по чл. 325 и по чл. 354А от НК. На територията на Пето РПУ е намерен автомобил, отнет противозаконно на 7 август.2008 г. По време на операцията са съставени 8 акта по Закона за движение по пътищата, 9 акта по ЗБДС и 12 протокола и разпореждания по чл. 55 и 56 на ЗМВР.
Проверени са общо 282-ма, 65 моторни превозни средства, 26 строителни обекта, 53 временни постройки, използвани за обитаване и почивка на строителни работници, 8 запустели сгради, 9 изоставени стопански халета и един мотел, 9 адреса за издирване на отклонили се от изтърпяване на присъда или обявени за издирване. В акцията са участвали 74 служители от РПУ и 45 служители от ГД “Жандармерия”. От проверените 17 са отведени в РПУ във връзка със съпричастност към извършени на територията на столицата престъпления.  /БЛИЦ