Трима побойници бяха задържани в арестите на полицейските управления във Велинград, Панагюрище и Септември. Тази нощ в къща в Костандово възникнал скандал между Л.Р./30 г./ и М.Ф./25 г./. Разпрата бързо прераснала в сбиване, по-възрастният мъж нанесъл на опонента си множество наранявания по цялото тяло.
Пострадалият е транспортиран в МБАЛ-Велинград, откъдето по-късно е освободен за домашно лечение.
Половин час по-късно аналогичен случай станал в дискотеката на панагюрското село Попинци. Братята Н.М./31 г./, Г.М./29 г./ и техният приятел М.Л./32 г./ се скарали с 22-годишния Г.Л. от същото село, след което се сбили. По време на мелето Г.Л. нанесъл с джобното си ножче няколко порезни рани на двама от съперниците си. Пострадалите били транспортирани и настанени в МБАЛ-Пазарджик без опасност за живота.
Най-фрапиращ е последният случай, който се разиграл в гробищния парк на Ветрен. Д.А./26 г./ от пловдивското Ново село влязъл в конфликт с 55-годишния С.Е. от Ветрен. Само словесната атака не му била достатъчна и той нанесъл удар по главата на възрастния мъж. За щастие пострадалият е без опасност за живота.
И в трите случаи побойниците са задържани за срок от 24 часа. Срещу първите двама са образувани досъдебни производства. На последния е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера на свое заседание Районният съд в Пазарджик признал Д.А. за виновен и постановил той да прекара следващите 10 денонощия в ареста на РУ -Септември. /БЛИЦ