Продавач на зеле бе пребит от конкуренти, а канонадата от юмруци била толкова силна, че мъжът бил пратен с крошета в буса със зеленчуци, с който си вадел прехраната, съобщава 24smolian.com.
 
Саморазправата станала в Смолян, на паркинга на магазин от голяма хранителна верига.
 
Жертвата продавала зеле от товарен автомобил, когато наблизо спрял друг бус. От него слезли трима мъже, които връхлетели дребния търговец.  Единият от тях започнал да нанася юмруци в главата и тялото на продавача, който бил вкаран от ударите им сред зелките в буса. Биячът пък крещял „Какво си мислиш като имаш разрешение да продаваш тук? И аз съм си изкарал, ще ти съсипя живота, махай се от тук! Ще ти съсипя бизнеса!“.
 
Вследствие на побоя потърпевшият получил контузия на главата, разкъсно-контузни рани, кръвонасядания и травматичен оток на лицето, повърхностна травма в окосмената част на главата, контузия на гръдния кош, на корема, на кръста…
 
Повече от година след саморазправата биячът бе осъден от районните магистрати в Смолян. Той бе признат за виновен и получи година „лишаване от свобода”. Изтърпяването на наказанието бе отложено с 3-годишен изпитателен срок, през който той ще трябва да се среща с пробационен служител. Побойникът ще трябва да плати на жертвата си общо 1900 лева обезщетение.
 
Само преди дни присъдата бе потвърдена и от Окръжния съд в Смолян.