Примата на българската естрада Лили Иванова дари книги на библиотека при Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий" в родния си град Кубрат. Това съобщиха от общинската администрация.

Стотици томове литература от личната колекция на примата на българската естрада са предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят.

Дарените издания са от различни отрасли на знанието - художествена, светска, справочна, модерна и друга литература. Сред произведенията преобладават биографии на световни лидери и популярни личности като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите са с автограф на певицата.

Произведенията са доставени със съдействието на кмета на Кубрат Алкин Неби, който изказва благодарности към Лили Иванова, подчертавайки нейния безценен принос за общината през годините.

Ръководството на библиотеката също изказва своята признателност и благодарност за жеста на най-голямото име в българската поп музика.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Лили Иванова трогна цяла България с думите си за Деня на народните будители.