Първите две книги от популярната серия за Дупектив Пуф излизат на български! Дупектив Пуф е най-умният и сръчен детектив в света и може да разреши всякакви мистерии.

Той е галантен, добре възпитан и обича чай и пай от сладки картофи. С чувство за хумор и находчивост, Дупектив Пуф следва уликите заедно с малките си читатели, за да залови престъпника. Те му помагат да открие скрити символи, да разбере кой лъже и кой казва истината, и да премине през различни лабиринти, подземия, тунели и улици, за да открие правилния път и да разреши загадката.

Дупектив Пуф, разбира се, има тайно оръжие, с което се справя със злосторниците! Както и верен спътник – кученцето Браун, което също като него има малко причудлива форма…

Всяка книга съдържа отделна история с нова загадка за решаване. По цветните страници има множество различни герои и детайли, които
провокират наблюдателност и ангажират цялото внимание на малкия читател.

Със сигурност ще се забавляват много и с второстепенните истории в книжките и страниците от градския вестник.

Дупектив Пуф добива голяма популярност и по мотиви от книгите са направени сериал и игра. Авторите – Трол, са създатели на книги за деца, както и апликации за мобилни устройства.

* * * 

Дупектив Пуф е най-добрият детектив в света! Той има остър ум и уникален метод за залавяне на престъпниците! Досещаш ли се какъв?

Жителите на града го призовават да разреши поредната мистериозна загадка. Някой е откраднал всички бонбони от магазина "Милиони бонбони". Дупектив Пуф тръгва по петите на крадеца!

За да го открие, ще трябва да обиколи целия град, да се ориентира из задънени улички, да се гмурне надълбоко, да разпита всички и да разбере кой казва истината. Ще му помогнеш ли да разбере кой лъже и да върне откраднатите бонбони?