Вдъхновяващата истинска история на двама души, които губят всичко сигурно в живота си и потеглят на изцеляващо пътешествие, оживява в бестселъровия мемоарен роман „Соленият път“ на Рейнър Уин, който вдъхнови предстоящия филм с участието на Джилиан Андерсън и Джейсън Айзъкс („Игра на тронове“). 

Продала близо половин милион копия по цял свят, тази изумително красива и жизнеутвърждаваща история кара читателите да усетят соления вкус на тъгата и разочарованието, но и да почувстват успокояващата прегръдка на природата и любовта. И да си припомнят, че домът се намира там, където са онези, които обичаме. 

Рейнър и Мот Уин са прекарали целия си живот заедно. Женени от 32 години, двамата преминават през всички предизвикателства на съдбата ръка за ръка, докато един ден здравата почва под краката им не се превръща в плаващи пясъци. 

Мот е диагностициран с неизлечимо заболяване. А фермата им – техният обичан дом и източник на доходи – е напът да им бъде отнета след болезненото предателство от един от най-близките им приятели. 

Без сигурен покрив над главата си, с недостатъчно средства и само няколко дни преди да останат на улицата, Рейнър и Мот вземат импулсивното решение да тръгнат на пътешествие и да извървят целия Югозападен крайбрежен маршрут на Великобритания. 

Новият им дом се оказва купена на старо палатка за 38 лири, всичките им принадлежности са събрани в две туристически раници, а ритъмът на досегашния им живот е заменен от ветровити морски пейзажи, вълни, небе и звезди.

Но колкото е красив, „Соленият път“ е колкото красив, толкова и жесток. Изправени пред хиляда и тринайсет километра път, често не по-широк от трийсет сантиметра, двамата ще трябва да нощуват на открито, да се борят с опасните метеорологични условия и още по-опасната болест на Мот.

И все пак и най-голямото изпитание е по-леко, когато човек има с кого да сподели тежестта му. Окрилена от неуморната любов на Мот, Рейнър има чувството, че двамата заедно могат да победят и времето, и смъртта… А дали ще успеят, ще покаже само „Соленият път“. 

С поетичен, изящен и смайващо забавен език Рейнър Уин майсторски разказва своята история, сякаш излязла от страниците на приключенски роман. Блестяща в своята тиха мъдрост, тази книга кара читателите си да потърсят смисъл в хаоса и да се вгледат навътре в себе си, задавайки си въпроса: „Кой съм аз и какво нося в душата си?“.

 В духа на вдъхновяващи романи като „Пътешествието“ на Ричард Пол Еванс и „Сред дивата пустош“ на Джон Кракауер, „Соленият път“ ще ви разчувства, разсмее и накара да погледнете на света с други очи.