Дръжте семейството си близо, защото враговете са още по-близо. Това ни предупреждава поглъщащият роман „Всички страхове“ от бестселъровия автор на психологически трилъри Алекс Финли.

Поглъщащ и нюансиран, със завладяващи персонажи и главозамайващи обрати, „Всички страхове“ моментално предизвика интереса на почитателите на жанровата литература по целия свят и се нареди в списъците с най-дългоочакваните заглавия на Goodreads, Buzzfeed и Amazon.

Това лято българските читатели вече също могат да се потопят в разтърсващата история на едно семейство, започваща със смразяващото изречение „Откриха телата във вторник.“ 

След бурно студентско парти Мат Пайн се прибира в общежитието си в Ню Йорк, където го очакват ужасяващи новини. Почти всичките му близки – майка му, баща му, брат му и сестра му – са открити мъртви при изтичане на газ по време на ваканцията им в Мексико. Местната полиция твърди, че става дума за нещастен инцидент, но от ФБР не изглеждат убедени в това. 

Трагедията достига заглавията на всички вестници, а и това не е първият път, в който семейство Пайн попада под светлината на прожекторите. По-големият брат на Мат – Дани – в момента излежава присъда за убийството на приятелката си, а престъплението става обект на хитов документален сериал на Netflix, който твърди, че Дани е невинен. 

И докато целият свят смята, че брат му трябва да бъде пуснат на свобода, Мат пази мрачна тайна, която го кара да вярва, че Дани наистина е убиецът. 

Останал съвсем сам, Мат ще трябва да се върне в родния си град и да открие истината както за смъртта на семейството си, така и за миналото на брат си. А за да разплете обърканото кълбо, в което се е превърнал живота му, той ще трябва да се изправи срещу всичките си страхове, поставяйки себе си в смъртна опасност.  

В духа на книгите на Карин Слотър и Дженифър Хилиър, „Всички страхове“ е амбициозен и въздействащ роман, който майсторски преплита динамична мистерия с трогателния портрет на семейство, разкъсано и обединено от болката. 

Разказан през множество различни гледни точки, които прескачат от минало в настояще, този забързан и напрегнат трилър ще ви накара да очаквате с нетърпение следващата книга на Алекс Финли!

 

 

„Пригответе се за серия от шеметни обрати!“

Карин Слотър

 

„Най-добрият трилър, който съм чела през тази година!“

Дженифър Хилиър