Във 2 лунен ден много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл. Първичният импулс се спуска на равнището на физическото тяло и го пробужда.

В този лунен ден трябва да се избягва консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати -  торти, хот-дог, пици и т.н. Много е вредно да се преяжда или безразборно да се приема храна. 


Всички полудяха по „Медената диета“, която прави чудеса

Всичко това може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! 

Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

За предпочитане е да избягвате алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.

Всички се влюбиха в Скандинавската диета, която прави чудеса (СНИМКИ)

Подходящи са ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Полезно е да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Спомнете си кои продукти употребявате. Това, към което изпитате отвращение, не е вашата храна.

Това което ви привлича, значи е полезно за вас. Същото правило важи и за хората. Вие можете да почувствате с кого е нужно да общувате и кого трябва да избягвате.

„Диетата на Буда“ или 6 правила от най-стария и доказан метод за отслабване

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като съвпадат с естествените ритми.

Но не забравяйте, че при избора на правилна диета е необходимо да се вземат предвид вашите нужди в настоящия период, не трябва да избирате тази или онази диета само защото е модерна сега или защото някой е постигнал определени резултати чрез нея. 

Всеки човек е уникален и всяка диета трябва да бъде приспособена към вашето тяло, към състоянието, в което се намирате в момента и към целите, които сте си поставили.