Януари месец се счита за своеобразна “година в миниатюра”: както преживееш този месец, така и ще премине цялата настояща година. Януари е благоприятен за начало на нови дела. Съгласно старинните поверия, всяко дело започнато през този месец, обезателно ще се увенчае с успех, споделя астрологът Ивелина Пенчева.
Януари е месец на дружбата и съгласието. Постарайте се да се срещнете със своите приятели, най- вече с тези, с които отдавна не сте се виждали. Тогава тези хора обезателно ще ви помогнат през настъпващата година. Колкото повече хора сте срещнали през първия ден на годината, толкова по- благоприятна ще ви бъде тя. Най-удачна ще бъде за този, който е събрал най-много гости в дома си и е устроил празнуване. Януари е месец на мразовете.

Именно сега настъпват истинските студове. На тяхното идване трябва да се радваме, защото природата е наш приятел и ние сме длъжни да я обичаме във всичките й проявления.

Препоръки за месец Януари

Тялото и душата са неразривно свързани. Здравето е добро настроение, работоспособност, жизненост, бодрост, оптимизъм, желание за действие и позитивна нагласа към заобикалящата среда, правилно мислене и намиране на правилните решения. Грижете се за своето здраве целогодишно и редовно. Постарайте се да придобиете този навик, тъй като иначе организмът бързо се износва, остарява, появяват се куп проблеми.

Когато се събудите сутринта си казвайте: ”Днес ме очаква един прекрасен ден и аз ще съм в добро настроение. Всичко ми се удава с лекота, а Вселената ми съдейства по всякакъв начин!” Ако в продължение на 365 дни си повтаряте това всяка сутрин, то вашият живот ще се промени коренно към добро, ще нахлуят позитивни енергии и ще започнат да се случват чудеса.