Режисьорът Максим Генчев спира дарителската кампания за филма "Свободата иска Караджата". Това съобщи самият той в социалните мрежи. В публикуван пост на страницата му във Facebook Генчев моли дарителите да му се обадят, за да им върне парите.

Публикуваме поста му без редакторска намеса:

"Спирам дарителската кампания за филма “СВОБОДАТА ИСКА КАРАДЖАТА”, моля дарителите да ми се обадят, за да им върна парите!
Излизам на ПРОТЕСТ СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИЯТА, на която ме подложи държавата в лицето на СЕМ, БНТ и всички парламентарно представени партии, с изключение на Възраждане, която обяви ”въздържал се”, заради филма “БОТЕВ”.
Потъпкването на личността ми и забраната на правото ми на труд, е престъпление!
Да живее ОТЕЧЕСТВОТО!"

 

Максим Генчев режисира филми с патриотична тематика, но със спорни качества, казват специалисти. Негови филми са: "На педя от земята", "Гераците", "Дякон Левски", "Ботев". Последните два проекта бяха създадени изцяло с дарения на зрители, като "Ботев" беше финансиран и от БНТ с 60 хиляди лева. Този филм обаче получи сериозна критика, която стигна до обсъждане в парламента и в СЕМ.

Като последствие БНТ се отказа да подпомогне проекта му за цар Иван - Александър "1349", въпреки че телевизията вече беше одобрила финансирането му в конкурса си за нови филмови проекти. Главната роля щеше да е поверена на Дарина Радева - дъщерята на президента Румен Радев, тя щеше да изпълни ролята на еврейското момиче Сара, в което се влюбва цар Иван - Александър.

По-късно режисьорът покани през социалните мрежи друга актриса - Диана Димитрова. "Диана, публично те каня да играеш във филма "1349 лето Господне" в главната женска роля Царица Теодора св. Теофанова", написа режисьорът Максим Генчев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук