На задаващия се през март първи важен автосалон в Женева, английския производител Mclaren ще представи наследникът на модела 650S в средния им клас наречен Super Series. Според досегашните слухове той ще се нарича P14 / 720S и ще има мощност от 720 конски сили, която се подразбира от името.

За двигателя пък се говори, че ще бъде с увеличен до 4.0 литра обем от досегашните 3.8 литра, но ние ще обърнем внимание на новото шаси, което е наречено Monocage II - "Visible Monocage" или видима моноклетка. За него вече имаме потвърдена информация от производителя, според която то ще доведе до по-нисък център на тежестта, по-добра устойчивост на усуквания и до по-ниско тегло - 1283 килограма или с 18 по-малко от това на предшественика. Това изглежда като много малко, но понижаването на тегло от минимума изисква много конструктивни усилия.

 

 

Изпълнителния директор Майк Флюит споделя, че това е първият път, в който те заменят цяло поколение и новото Super Series ще бъде абсолютно вярно на пионерския дух на компанията - да прави революционни стъпки напред едновременно за марката и сегмента на суперспортните автомобили.


Източник: Факти бг