Ники Кънчев си призна, че гледа "Стани богат" и с новия водещ Михаил Билалов. Нещо повече - дори харесвал някои от въпросите в предаването.

"Когато успявам - го гледам. Имаше много интересен въпрос „Какъв е Мохамед Салах и защо за него са гласували над 1 милион души в родния му Египет, за да стане президент на последните избори?" Реално това беше наказателен наговорен вот - хората са зачерквали имената на останалите кандидати и са добавяли отдолу на бюлетината името на футболиста на „Ливърпул" Салах. Въпреки че избраният Абдел Фатах ас Сиси си спечели с убедителните 96,6 отгоре процента. Нещо подобно се беше и у нас случило със Светльо Витков от „Хиподил". Най-интересното обаче беше това, че играчът, който не знаеше верния отговор, поиска жокер „Помощ от публиката".

Там някой гласува за „Дюнерджия от Кайро" и после всички във фейсбук и особено спортните медии го осмяха. Този отговор за дюнерджията обаче не е далеч от истината - точно този отговор би дал и великият треньор Жозе Моуриньо, защото Мо Салах беше играч на моя любим „Челси" и тогава треньорът ни Моу натири Мо като обикновен дюнерджия от Кайро и сега същият изгонен от нас играч, играе превъзходно за „Ливърпул"", казва водещият в интервю за "Стандарт". 

Той признава, че най-голямо влияние в живота и кариерата му е оказала майка му:

"Това определено е майка ми Пенка. Тя е много устата и емоционална, даже в повече. Татко, Бог да го прости, пък беше много дисциплиниран и строг, от него взех други неща. Даниела също ми е повлияла, даже превъзпитала. Взимам дори и от Мари София сега, уча се от нея постоянно да съм любопитен. Защото зад всичко – филм, сериал, новина, герой, футболен мач, житейска драма, сграда - стои някой с историята му, с идеите му. Имам много приятели, от които „крада" занаята и въобще отношението към телевизионния бизнес – Нико Тупарев, Сашо Жеков, Ивайло Нойзи Цветков, Ники Николов, Радо Тушев, Мая Маргоевска, Мира Бакърджиева. С Любо Нейков също сме много близки."