Новият Range Rover Sport се присъедини към гамата само преди месец. Уникалният му характер е оформен от отличната динамика на задвижване и мощни и ефективни силови агрегати.

Електрифицираната гама включва избор от plug-in хибриди и меки хибридни бензинови и дизелови двигатели, като през 2024 г. ще бъде налична изцяло електрическа мощност на луксозния SUV.

За да предложи обичайната за Range Rover Sport производителност, на разположение е нов двигател P530 V8 с двоен турбокомпресор. Той предоставя мощност от 530 к.с., въртящ момент от 750 Нм и ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,5 секунди. Предлагат се две версии на електрическия хибрид: върховият за гамата P510e и P440e. И двете предоставят CO2 емисии от 18 г/км, електрически пробег до 113 км и очакван пробег в реални условия до 88 км.

Въз основа на реални данни от съществуващи клиенти, собствениците на Range Rover Sport ще могат да извършват 75% от пътуванията си само на електричество, а за дълги пътувания водачите могат да се възползват от общ пробег от 740 км в реални условия.