Днес Панайот Панайотов навършва 70 години. Заради пандемията възнамерява да отбележи празника в скромен семеен кръг със своята незаменима съпруга Емилия, пише Марица. Те са заедно вече 37 години и взаимно се „търпят“, както казва певецът.


„Ще се почерпим, ще си спомним за някои минали години, тя ще ми помогне да си спомня неща, които съм забравил, макар че все още нямам проблеми със запомнянето“, споделя той.

Певецът прави и кратка равносметка на живота си: „По пътя съм. Не съм там, където искам да бъда, но не съм и там където бях! Слава на Господа!“.

Панайотов винаги е бил в перфектна физическа форма. Той я отдава на своя ген, който му е дар от Бога. Също смята, че състоянието на гласа и тялото му вървят ръка за ръка. Музикантът определя себе като активен човек, наблягайки на ходенето пеша.

Имам си джип, но той стои в гаража. Основно съм с „кракомобила“, за мен движението е нещо много важно, то е живот“, разказва той.

Певецът приема много тежко продължаващата пандемия. Той всеки ден се моли „този кошмар“ да свърши по-скоро, за да може отново да радва своята публика.

„Задъхвам се неправене на нищо. Ежедневието ми е еднообразно - ставам, пия кафе на близката бензиностанция и отивам в моя офис, където пея и свиря“, разказва певецът и допълва, че гласът е най-красивият музикален инструмент, но той трябва да се тренира всеки ден.

„Момчето“, което вече е мъж на прага на 70-те, е подготвил голяма изненада за своите почитатели. Очаква се през месец май да излезе неговият нов албум - „Солена кръв“.

Компилацията съдържа 17 български авторски песни, като това е първи албум за певеца от 2006 година насам. Голямо съдействие по проекта му оказват „Сънрайз Маринов“, като пилотният сингъл „Солена кръв“ вече може да слуша в youtube.

„Това е втора част на моя най-голям хит - „Момчето, което говори с морето“. Така го замисли Иван Тенев, който е автор на текста.

Надявам се тази песен да достигне висотите, които достигна „момчето“. Посланието е много елементарно, ние, морските чеда, сме специална порода хора - хората на морето“, добавя Панайотов. Певецът има амбицията да направи мащабна презентация на новия си проект, като съвсем скоро ще го качи и в своя личен канал в youtube.  

Дори по време на пандемията музикантът успява да намери вдъхновение за музика. Той казва, че е наистина трудно да измисляш нови песни и да не знаеш кога ще можеш да ги изпееш пред публика. Все пак Панайотов е открил своя душевен лек, като гледа с позитивизъм към бъдещето.

Без да се изхвърля, той разказва, че вече е написал достатъчно песни за още един албум.

„Ако си истински творец, сега е времето да потвориш“, смята певецът. Той гледа на пандемията като на нещо, което идва от човешката ръка: „Вирусът първо е бил измислен от някой лош човек. Тези хора в момента се мислят за богове, но много грешат. Има един-единствен Бог, който бди над всичко“.

Изпълнителят на „Бащината къща“ няколко пъти е посещавал Ванга, като дори има песен, посветена на нея. Той изпитва голямо уважение към пророчицата и се възмущава, когато хората я наричат „баба“. „Тази жена беше светица, много велика българка.

За съжаление, мисля, че българите не я уважават така, както тя заслужава“, споделя музикантът и допълва, че тя много е харесала песента, която той й е посветил.

Панайот Панайотов винаги е бил заобиколен от безброй фенки. Въпреки че жена му го ревнува, те никога не са стигали до големи скандали, защото той не е давал повод.

„Откакто се ожених, затворих магазина за илюзии и младежки изпълнения. Искам жена ми да разчита на мен. Така трябва да бъде. Емилия редовно критикува моите песни, тя е първият цензор. Много е директна, нормално, шопкиня е. На мен това ми харесва в нея, все пак се вслушвам в нейните съвети.

Тя е естет и има уникална интуиция. А интуицията е тънката нишка, която свързва човек с Господ“, завършва певецът.