Японският милиардер Юсаку Маедзава започна търсенето на осем души, които да се присъединят към него в първото туристическо пътуване около Луната с компанията на Илън Мъск SpaceX. 

Още през 2018-а той изкупи всички места за безпрецедентния цивилен полет, насрочен за 2023-а. Тогава Маедзава обяви, че възнамерява да вземе със себе си още осем творци, при това обещавайки да плати и техните билети, съобщава "Стандарт"

Първият етап от процеса на подбор продължава до 14 март. На избраните ще бъдат направени медицински тестове, ще трябва да преминат и интервю с Маедзава. 

Миро изненадващо съобщи в социалните мрежи, че е пуснал кандидатурата си да стане член на полета до Луната, организиран от Юсаку Маедзава.

"Споделената мечта е крайно “заразна” материя... Хората, с които мечтаем същите неща, не са толкова конкуренти, колкото естествените ни съмишленици.


Тези дни Юсаку Маедзава обяви, че търси 8 човека екипаж за мисия до Луната. Това е лудо, невъзможно, опасно... и шансът е малък. Но има шанс. На въпроса “защо” не трябва да се отговаря дори със “защо не”. Който мечтае, ще разбере. Успех астронавти!", пише Миро във Фейсбук.