Ако се чудите кои да най-удивителните пътища по света - спрете. Сега ще ви покажем кои са те:

Околовръстен път на Исландия

През топлите месеци цяла Исландия може да се обиколи по Околовръстния й път - маршрут от 828 мили, който прегръща брега на тази островна държава. По пътя ще преминете покрай извисяващи се водопади, ледникови лагуни и полета, пълни с овце, пише Профит.

Пърт до Риф Нингало, Западна Австралия

Отдалеченото крайбрежие на Западна Австралия е истинска мечта. На почти 12-часово пътуване от Пърт - един от най-изолираните големи градове на земята, до коралите на Риф Нингало, няма да срещнете много хора или коли. Има обаче много естествени чудеса.

Разходете се сред странните скални образувания в националния парк Пинаклис, ерозиралите останки от изчезнал вулкан, катерете се по скалите в националния парк Калбари и се полюбувайте на кенгуруто в еко курорта Сал Салис.

Маршрут 66

Има няколко пътища, които са символ на Америка, като "Маршрут 66" - една от най-старите магистрали, който пресича Щатите. Построена през 1926 г., първоначално тя се простира от Чикаго до Санта Моника.

Въпреки че Път 66 беше премахнат от системата на магистралите на САЩ през 1985 г., той остава популярен туристически маршрут.

Тайванската магистрала Сухуа

Шофирането по този участък не е за слаби сърца. Този път с дължина 73 километра на провинциална магистрала № 9, която обгръща източното крайбрежие на Тайван, е известен със своите остри завои, падащи скали и свлачища.

Тези, които са достатъчно смели, за да рискуват шофирането, са възнаградени с невероятни гледки към Тихия океан от стръмните скали на магистралата.

Калифорнийската магистрала 1

Най-дългият щатски маршрут в Калифорния, тази магистрала е с дължина 655.8 мили и преминава през красива природа в района на Биг Сур, където обгръща скалите и продължава през няколко крайбрежни парка и гора.

Романтичният път на ГерманияМечта за много хора, "романтичният път" е маршрут с дължина 220 мили, който преминава между живописните градове и замъци в Южна Германия.

Акцентите включват замък Вертхайм, разрушен каменен замък, датиращ от 12-и век, Хоес Шлос, късен готически укрепен замък, който от векове служи като лятна резиденция на принц-епископите на Аугсбург, и Свети Георги, величествена късно-готическа църква с порта - кула.

Швейцарският проход Фурка

Този висок планински проход в Швейцарските Алпи може да ви изглежда познат. Той е част от сцена във филма "Джеймс Бонд" "Голдфингър".

На надморска височина от почти 8000 фута, проходът е стръмен, извит и се намира в един от най-снежните райони в страната, което го прави потенциално опасно пътешествие. Но тези, които поемат риска, ще се насладят на фантастична алпийска панорама и буйни хълмове.