Великден идва и е време да се замислим какво ще сложим на трапезата. Освен традиционните шарени яйца и козунаци, нека тази година да помислим и за по нестандартни решения. Именно по тази причина вижте рецептата за козуначени зайчета.
Продукти:

3 яйца
1/2 пакетче жива мая
1 ч. ч. захар
5 ванилии
1 ч. ч. топло прясно мляко
100 г разтопено масло
700-800 г брашно
няколко стафиди
 
Приготвяне:
 
Затоплете млякото и разтворете в него маята, като добавите и 2-3 лъжици захар към сместа. В купа разбийте яйцата, леко разтопеното масло и захарта и прибавете ванилията. В голяма тава пресейте брашното и оформете кладенче в него. Изсипете внимателно маята, разбъркайте добре и прибавете яйчената смес. Размесете меко тесто, сложете го в леко намазнена дълбока купа, покрийте с кърпа и оставете да удвои размера си. След това отново го размесете.
 
Вземете малко парче и го разстелете с пръсти, след което го завийте, за да направите основата за зайчето. После от две по-малки парчета тесто оформете върху основата ушичките, а за опашката направете топче от тесто. Сложете по една стафида за оченца. Поставете зайчетата в намаслена тава или върху хартия за печене. Преди да ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса (до готовност) по желание ги намажете с прясно мляко или поръсете с кристална захар.

Източник: Dnes.bg.