Една седмица в Къщата на Големия брат се оказа достатъчна за шеф Петров, за да прояви пословичния си опустошителен нрав. Кулинарният гуру се показа твърде непестелив откъм нападки, заядливи подмятания и откровени обиди. И както изглежда поне засега – не това е неговата правилна рецепта за победа в шоуто. Първо той прекали със солта в отношенията си със съквартирантите, след което солта го атакува челно – под формата на цял килограм, изсипан в боба!
След като „Биг брадър” даде тайна мисия на близначките Алекс и Влади да се сменят под носа на останалите съквартиранти така, че те да не разберат, Алекс имаше за задача да изсипе цял килограм сол в боб, приготвен от шеф Петров. И вероятно за изненада на мнозина – това се оказа напълно достатъчно, за да видим иначе самоувереният и атакуващ готвач просълзен. Нещо повече – егото му буквално го хвърли в моментален нокаут!

„Знаете ли, колко деца гладуват? Знаете ли, че по време на земетресението в Италия бе съсипан толкова пармезан?”, ревеше шеф Петров, бършейки страдалчески нос с червена кърпичка. Мегз и Даниел пък се опитаха да го успокоят, но напразно.

„Когато някой се опитва да ме нарани, подавам и другата буза, не защото съм идиот, а защото му давам сили да стане все по-лош и знам, че най-накрая ще нарани себе си най-лошо. Аз съм луд!”, предупреждава Петров още във визитката си при влизането във „ВИП Брадър” и явно

лудостта му тепърва ще разгръща потенциала си

В социалната мрежа обаче негативните коментари по негов адрес постоянно нарастват. „Да се маха този комплексар! Все се бърка, където не му е работа, досадник!”, гласи едно от по-меките изказвания на зрители на шоуто.
Засега основният враг в Къщата на Борис Петров, както е цялото име на готвача, е Антон Стефанов, по когото той не престава да хвърля словесни стрели. Нещо повече – анатемосва, без да му мигне окото, и всички, които дружат със светския журналист, основно силиконовото барби Джулиана Гани.
Кой кого манипулира е обаче въпросът?! Защото за манипулация говори най-често именно шеф Петров – и докато обяснява на друг как ще изпати от същото, самият той манипулира доста ефективно преките си конкуренти в играта. Най-потърпевша отново е Джулиана Гани, на която Петров щателно разясни колко тъпа изглежда извън Къщата заради дружбата си с Антон Стефанов.

“Мога да манипулирам и мога да го правя много добре”

не крие Петров още на старта на шоуто и виждаме думите му, приведени в действие.


Шеф Петров (вдясно) и Антон Стефанов първо си размениха стрели, след това... прегръдки


„Имам хаплив език, това е факт. Когато си силен и не ти пука, си свободен и можеш да кажеш „Ето това съм аз”. Не съм отмъстителен, но никога не съм казвал, че някой може да ме води за носа и да го търпя. Не съм светец”, добавя още той. Но въпреки хапливия си език Петров си пати много от слабата психика. Подобно на победителя от предния сезон на формата Миглена Ангелова – сега

и Антон Стефанов следва тактиката на заразителния смях

за да вади извън равновесие тъкмо онези, които най-много бият тъпана, че са непоклатими.
Именно смехът на светския журналист предизвика невиждани реакции и най-вече обидни думи от страна на шеф Петров по времето, когато той приготвяше поредния си кулинарен специалитет. И въпреки че на няколко пъти Стефанов се опита да обясни, че смехът му има съвсем различна причина, готвачът не искаше и да чуе. Шеф Петров дори обяви, че светският репортер е „един селянин и простак без приятели и затова на погребението няма да има повече от трима човека”. Въпреки крайните думи по свой адрес журналистът плю на достойнството си, като пробва да се извини на Петров, но не успя и скандалът се разрази с нова сила.

Не може да се похвали с много приятели

Въпреки че познава много хора не само в България, но и по света, готвачът с пиперлив език не може да се похвали, че има много приятели. Именно защото почти всеки път успява волно или неволно да подразни мнозина с типичните си поведенчески реакции и стрели. За това свидетелства наскоро и тв водещата Гала, в чието предаване Петров е бил гост преди няколко години.


Джулиана Гани се оказа между чука и наковалнята в споровете на Шеф Петров

Тогава кулинарят се вбесил от това, че готвенето му в „На кафе” ще бъде излъчено в съкратен вариант и на следващия ден. Веднага реагирал бурно и доста некавалерски спрямо екипа на тв водещата. От този момент насам те нямат добро мнение за шеф Петров, въпреки че когато напусне Къщата на „ВИП брадър”, той ще се насочи по традиция и договорни условия първо към студиото на Гала.
„Дали аз съм най-добрият готвач в България? Само за България ли питате? Ако говорите само за България – 

да ставам и да си тръгвам”

„скромно” заявява Петров, описвайки как е станал главен готвач едва на 19.
„Готвил съм за едни от най-влиятелните хора на планетата – генералния секретар на НАТО, шейха на Кувейт, шейховете на Абу Даби, администрацията на Роналд Рейгън и на самия Путин. Чувствам се успял – мога да не работя, но го правя по 16 часа на ден. Всеки ден лудостта ми става по-голяма и за да ме спрете, наистина трябва да ме убиете или да ме вържете”.

Бомби падали до краката му

Преди да се заеме професионално с готвенето, шеф Петров е искал да става спортист. „Тренирах много футбол. Съдбата ме срещна с невероятни хора като Петър Жеков, Боре Станков, Манол Манолов и много други. На 14 години обаче загубих интерес към спорта. Времето беше много объркващо, годините бяха объркани.

Подготви Анелия ПОПОВА