Програмният директор на БНТ Емил Кошлуков отдавна се слави като мъж на много жени. Имиджът на бившият политик е на изтънчен ухажор и по всичко личи, че той не се притеснява от това. Дори напротив – бившият политик сам намеква за своите странни отношения с нежния пол в десетки публикации в интернет профила си. В тях на кратко издава, че предпочита младите гаджета и е готов на всичко, за да им се хареса, пише "Уикенд".

Преди време прехвърлил 50-те бившият политик призна, че напълно се е отказал от идеята някой ден да се види задомен. Харесвало му да живее така – без ангажименти към никоя жена. За разлика от мнозина самотата не го ужасявала, а напротив – наслаждавал й се. Все по-трудно му ставало да споделя пространството, мислите и живота си с друг. За това пък се радвал, ако някоя млада дама успее да се справи с тези условия и се завърти до него поне за малко.

„Говорим за лято и почивки. Очарователната дама до мен свежда глава и ми споделя: „Странна работа: Понякога ми се ходи в Барселона, а понякога - не...А дали не е от храната? Защото като се наям и ми се доспива, и не ми се ходи никъде....”.Казвам, че е от храната, тя кимва сериозно и аз се усмихвам, и разбирам, че живея и че е лято, и тайно й благодаря за това. Защото жените са това, Алиси в чудни страни, които понякога им се ходи някъде, а понякога остават при теб,Чеширски котараци, които изчезват във въздуха и само усмивката остава да грее в спомените...”, споделя емоциите си Кошлуков без да крие, че често предпочита спомените пред настоящето.  

За това пък дори така не чувства самота и съжаление. Все пак вече бил дал сърцето си на две жени – на дъщеря си Алис и нейната майка Наталия. Момичето вече е на 19 и учи в едни от най-престижните заведения зад Океана. Говорела чудесно български, макар и да се затруднявала да пише на него заради липсата на достатъчно практика. Но въпреки това се чувствала българка по душа, както и баща си.  

„Не бих казал, че съм изиграл особено голяма роля в нейното възпитание. През годините не сме били много време заедно. Виждаме се веднъж за по 20 дни, а за това време не може да се говори за възпитание”, издава с нотка на съжаление Емил.

Журналистът обаче се възхищава на факта, че дори да е израснала на практика без него, наследницата му има същите ценности и идеали. Те са да се учи, развива и да работи здраво за постигане на мечтите си. Принципи, на които я обучила и майка й – Наталия, жената, на която Кошлуков се възхищава и днес. Макар да не са заедно почти от раждането на тяхното момиче, двамата не са загубили напълно контакт и продължават да се чуват и говорят. Тя била до него през всичките му изпитания в живота и за това получавала специално място в сърцето му.

„Тя е жената на живота ми”, благо я описва журналистът, не без известно съжаление за това, че всеки е поел по своя път. За имиджа си на харесван мъж не отрича. Но и признава, че много от аферите му са дело на хорското въображение, а не на реални събития. Така през годините много от близките му приятелки, с които се виждал на по чаша вино или кафе, били въвличани клишето, че са негови любовници.

„Чак някакъв наплив на жени в живота си не съм забелязал. Не виждам големи опашки пред къщи от девойки, които си късат ризите. Понеже от години обичам да излизам със страшно много приятели и познати от артистичните среди, ме спрягат с кого ли не. Приятел и познат съм с де що има безсмислен човек в страната. Когато си криво-ляво известен, се срещаш вечер и с други известни хора, с манекенки, модели... Бил съм близък и с певици, с актриси...”, загатва за реалността в любовния си живот бившият политик.