Новата романтика в българския фолклор Дения Пенчева бе един от специалните гости на ежегодния коктейл в посолството на Куба в България, който се проведе миналата седмица.
Красивата и талантлива изпълнителка от каталога на музикалната компания „Диапазон Рекърдс” бе там по покана на видния български скулптор Стефан Начков. Тя била посрещната лично от Н.П. посланика на Куба в България – Херардо Суарес Алварес.
Дения подарила на посланика диск с нейни песни, а той от своя страна я помолил да изпее нещо за всички гости на коктейла.
„Запях куплет от песента „Вземи огин, запали ме”. Радостта ми беше много голяма, тъй като имах честта да се срещна и да разговарям с много влиятелни хора в политиката, изкуството, бизнеса. А да пея пред тях бе предизвикателство, но и голямо щастие”, сподели Дения Пенчева.
Част от най-важните гости, присъствали на събитието, с които Дения се е запознала са Йорданка Христова, както и министъра на труда и социалната политика на България - г-жа Емилия Масларова. Разбира се и самият посланик на Куба.
„С Н.П. г-н Суарес разговаряхме на руски език. Оказа се, че неговата дъщеря също е възпитаничка на Гимназията към Руското посолство, където и аз завърших средното си образование. Тъй като му подарих диск със свои песни, той каза, че според кубинските традиции на подаръка трябва да се отговори с подарък и аз си тръгнах от коктейла с кутия кубински пури и бутилка кубински ром” ,  продължи разказа си красивата певица. Георги Стоянов, БЛИЦ