Фолк звездата Ивана е съсипана след разстрела на Митьо Очите. Примата на масовия жанр отмени всичките си участия и замина по спешност за Бургас, за да посети в болницата покосения гангстер, твърди столичен всекидневник.
Още в четвъртък, буквално часове след като босът бе надупчен с 5 куршума, Ивана е пристигнала в лечебницата. Тя естествено не е била допусната до Митьо, тъй като състоянието му е тежко и още е бил в кома. Изпълнителката на „Шампанско и сълзи“ била подута от плач. Тя се е срещнала с лекарите, оперирали гангстера, които обаче не й вдъхнали особени надежди. Певицата предложила помощта си, но докторите й казали, че за пациента така или иначе се прави всичко най-необходимо. По-късно тя е запалила свещ за здравето му в църквата в Бургас, пише изданието и припомня версията за любовната интрига.

Ивана е имала гореща афера с Митьо в миналото. Двамата са били любовници между 1998 и 2000 г., а певицата дори е правила аборт от него. Димитър Желязков се запознава с Ивана, която все още не е мегазвезда на фолка, а прохождаща изпълнителка. Тя има ангажименти по кръчмите в Несебър, Приморско и Созопол, където чест гост е Митьо Очите.

Въпреки че е женен, несебърското страшилище започва авантюра с Ивана. По това време певицата също е семейна – тя е омъжена за ученическата си любов Валентин. Именно заради авантюрата си с боса певицата на „Шампанско и сълзи“ се развежда със съпруга си. През 2000 г. обаче Ивана се разделя с Митьо Очите, тъй като подписва договор с „Пайнер“ и започва шумна кариера. Тя прави аборт от Желязков, но двамата остават в добри отношения и се чуват често, дори и в наши дни. Само седмица преди да бъде покосен от куршуми, Митьо Очите даже я поканил да пее на негово празненство. „Истината за него е много по-различна от тази, която медиите изкарват“, лаконична е Ивана за контактите си с гангстера.