Демонстративното и назидателно уволнение на бившия шеф на полицията в Бургас Милен Димитров развърза ръцете на бандите, които се занимават с проституция и рекет по морето. Димитров беше уволнен от Цветлин Йовчев и то след сериозно противодействие на престъпността в курортите. Това заяви по bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.
Това заяви по bTV бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той посочи, че ако искаме да се справим с престъпността, трябва да знаем на кого да разчитаме. Когато той е дал всичко от себе си, когато прекарва безсънни нощи, когато лишава семейството от присъствието си, той получава наказание.
 
„Каква по-добра политическа закрила от това да разбиеш цял един сектор?”, попита Цветан Цветанов. По думите на Цветанов през 2009-2013 в БОП Бургас са работели 25 души, а в момента работят не повече от 6-7. „Как може да има ефективност?”, категоричен е той.
 
Според Цветанов разбиването на местното МВР е започнало от уволнението на Милен Димитров, който беше ръководител на Областната дирекция на МВР Бургас. Димитров е уволнен със заповед на Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи от правителството "Орешарски".
 
Димитров е работил по разкриването на престъпната група на Митьо Очите, като през 2007 г. е обявен за полицай номер 1 в региона. Димитров е бил и началник на БОП, както и на сектор „Криминална полиция” в Бургас.
 
„Заповедта за дисциплинарното му уволнение беше сложена на входа на областната дирекция”, допълни Цветанов. Според него, Димитров никога не е имал проблеми с Митьо Очите, защото вторият е имал уважение към организираните от Димитров операции.
 
„Основният човек беше назидателно уволнен. Когато даваш всичко от себе си и работиш срещу организираната престъпност, получаваш най-големите удари”, допълни още Цветанов.
 
„Възстановяването на това, което беше разградено, ще мине поне година преди да бъде възстановено. Румяна Бъчварова и нейният екип се стараят максимално да противодействат, но представете си ресурса. Такива знакови служители...”, каза още Цветанов.