Екипът на един от големите ни производители на народни носии е в трескава подготовка на нов кат войводски дрехи, които трябва да облече най-важният човек по време на най-големия фолклорен фестивал у нас – Жеравна 2019. Тази година отново се очаква в гората над възрожденския град да се струпат на 16,17 и 18 август поне десет хиляди родолюбци, за да почетат българската носия, пише Флагман бг.

В тази най-масова общонародна веселба трябва както винаги да се открои идеологът за възникването и развитието на фестивала – хореографът Христо Димитров. Шефът и продуцент на националния фолклорен ансамбъл „Българе” сменя винаги по четири-пет костюма през фестивалните дни. Сега се налага да шие нови дрехи, тъй като буквално от пухкавото му топчесто телосложение са останали кожа и кости. 

Димитров  се е стопил с поне 20 кг, защото в панталона му май може да влезе още един Христо. 

Така изглежда днес чудото на българския фолклор

Не е известна причината за отъняването на виртуозния танцьор, който и в най-голямата си тежест буквално трепти на сцената под звуците на българските песни. Приятелите му казват, че бил жив и здрав, диета не се налагало да спазва.  След краткия му брак с певицата Албена Вескова, който приключи преди повече от 5 години, нямало друга жена, която така да завърти главата му, че заради нея да спре да се храни. Нещо повече – новият му проект за

българска телевизия  бил успешен и напоследък той бил особено ентусиазиран и щастлив. 

Несъмнено новата визия на Димитров ще е сензацията този август на Жеравна.