Настоящата Мис Англия Бхаша Мукхерджи прекрати преждевременно благотворителните си дейности в чужбина и се завърна в Англия, където се включи към останалите медици в борбата срещу COVID-19.

В интервю за CNN Мукхерджи сподели, че като победителка от конкурс за красота е имала ангажименти, свързани с всякакви прояви на благотворителност, които е трябвало да се проведат в Африка, Турция, Индия, Пакистан и още няколко страни в Азия.

След пандемията с коронавирус обаче момичето, което има завършено медицинско образование и преди участието си в конкурса е работило като доктор, е решило, че за момента се налага да прекрати пътуването си и да се върне в Англия и да окаже помощ на колегите си на първа линия срещу заразата.

,,Просто исках да се прибера и още веднага да се хвана за работа. Няма по-подходящо време сега да бъда Мис Англия и да помогна на Англия в този труден момент'', разкри още родената в Индия 24-годишна Мукхерджи и уточни, че ще започне да помага едва след две седмици, тъй като сега се е подложила на доброволна 14-дневна карантина.