Въпреки куп нови разпоредби, забрани и ограничения, които засягат автомобилната индустрия, някои автомобилни производители продължават състезанието и поставят нови рекорди за мощност и скорост.

Тук са 10-те най-бързи коли до момента, които са масово произведени. Всички те са в състояние да се ускори до 380 км / ч или повече. И да, струват много, но перфектно показват на какво са способни съвременните технологии.

10. Бугати Диво — 380 км/ч

 

Топ 10 на най-бързите производствени автомобили в света

Суперкола е базиран на Чирон. Разполага с 8-литров W16 двигател с четири турбини с мощност от 1500 к.с. (1600 Nm), 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител и постоянно задвижване на всички колела. Скоростта на 380 км / ч не е границата - просто това е електронното ограничение, което може да бъде премахнато. Общо 40 копия са произведени на цена от 5 милиона евро.

9. Бугати Сентодиечи — 380 км/ч

 

Топ 10 на най-бързите производствени автомобили в света

 

От тези суперколи са произведени само 10 копия на цена от 8 милиона евро. Мощността на двигателя е 1600 к.с. Обаче максималната скорост, подобно на Divo, е принудително ограничена от електроника около 380 км / ч.

За да научите повече, посетете auto.blitz.bg.