Палачинковите хапки със сьомга засищат и допълват по превъзходен начин виното.

По време на пандемията светът полудя по тази българска рецепта

Необходими продукти:

За палачинките:

1 яйце

100 мл прясно мляко

1/3 ч.ч. брашно

олио за намазване на тигана

За крема:

150-180 г сирене рикота (или извара)

1/2 ч.л. чесън на прах

1 с.л. заквасена сметана

• 15-20 маслини каламата, без костилките

Още:

• 100 г пушена сьомга

Начин на приготвяне:

От продуктите за палачинките замесете средно гъста смес. От нея направете палачинки върху намазан с малко мазнина тиган. Оставете ги да изстинат. Рикотата смесете с накълцаните маслини, сметаната и чесъна на прах и разбъркайте добре. Върху всяка палачинка намажете обилно от крема, наредете тънки слайсове сьомга и навийте. Нарежете на хапки и поръсете със ситно нарязан копър по желание.