Богаташите да си ядат миниатюрните порции в ресторантите, вие си хапнете с удоволствие от тези богаташки гювечета, приканват от готвач.бг.
Необходими Съставки

ЗА 5 ГЮВЕЧЕТА
наденица - 2 парчета варена с чубрица
луканка - 100 г
суджук - 100 г
масло - 5 с.л.
доматен сок - 500 мл
лютеница - 5 ч.л. едросмляна
печени чушки - 5 бр. червени
сирене - 250 г
кашкавал - 250 г
печурки - 370 г консервирани нарязани
домати - 1 бр.
топено сирене - 5 триъгълничета
яйца - 5 бр.
маслини - с чушка
чушки - 1/2 зелена +1/2 червена
чубрица
червен пипер
магданоз - пресен

Начин на приготвяне

Първо, започвам с подготвяне на продуктите, като наденицата нарязвам на колелца, суджука и луканката - на съвсем тънки парченца, печените чушки - на парчета, сиренето натрошавам, кашкавала настъргвам на едро ренде, пресните чушки нарязвам на колелца, домата на шайби, топеното сирене - на малки парчета.

В гювечетата слагам по лъжичка краве масло и слагам в затоплена фурна да се разтопи. Размазвам и с помощта на четчица по стените и дъното.

Разпределям и подреждам изброените продукти в гювечетата, като на дъното сипвам доматения сок, слагам лъжица лютеница, нарязяната наденица, луканката и суджука, печените чушки, натрошеното сирене, поръсвам с чубрица, парченца пресни чушки, отцедените гъби, настъргания кашкавал, шайбите пресни домати, а върху тях завършвам с парченцата топено сирене.

Захлупвам с капачетата, слагам в загрятата фурна да печем за 30 мин.

Изваждам, чуквам във всяко гювече по едно яйце, поръсвам с червен пипер и допичам до готовност на яйцето.

След запичане на яйцето изваждам от фурната, леко охлаждам и поднасям гювечетата с маслините, пресния магданоз и по желание люти чушлета.