Темата за аналния секс е спорна и съществуват много „против“ и „за“. Също така има и редица въпроси за жените, които все още не са го практикували.

Ето няколко причини да го направите, ако все още не сте изпитали това удоволствие:

1. 0% шанс за забременяване

Какво по-хубаво от това, ако нямате намерения скоро да забременявате? Но не бързайте да се радвате, това съвсем не означава, че не трябва да взимате предпазни мерки. Аналният секс крие много опасности за развиването на инфекции, затова винаги използвайте презерватив.

2. Нов вид силен оргазъм

Оргазмът е напълно възможен при аналния секс. Дори според някои вероятността да достигнете до върховно удоволствие при него е по-висока, отколкото при вагинален секс, пише woman.bg. Това се дължи на нервните окончания при ануса, заради които той е известен още и като ерогенна зона.

3. Възможност да опитате нови играчки

Тук си заслужава да експериментирате. Хубаво е преди да пристъпите към същинската част да заложите на малко стимулация с вибратор или някоя-друга интересна играчка, например анален разширител.

4. Разнообразие в спалнята

Сексът вече не е вълнуващо преживяване, а по-скоро добре заучена хореография? Време е за нещо ново и интересно, например анален секс. Само се заредете с добро количество лубрикант и търпение. Бонус съвет: не хапвайте преди това.

5. Сближаване с половинката ви

Аналният секс изисква повече нежност и внимание от вагиналния, което е перфектна възможност за по-добро емоционално ниво на интимния акт. Много дами дори твърдят, че аналният секс е заздравил връзката им.