Как да надхитри човек най-хитрия сред боговете Хермес (Мeркурий). Това е въпрос за 1 000 000 долара. Но докато си го задаваме, парите може и да изчезнат...

Пакостник

Имат ли влияние планетите върху живота ни или всичко е сугестия. Този спор винаги изплува на дневен ред в периодите на ретрограден Меркурий. Космическият пакостник за последен за 2022 г. път ще ни тормози с ретроградната си фаза – стартирала на 9 септември и приключваща на 2 октомври.

Дотогава от гледна точка на астрологията периодът ще е орисан от два астрознака - Дева и Везни, където планетата обърна своя ход и ще се движи. Това ще отваря различни теми в живота на земляните: за здравето, пътните инциденти, статистка, социология (изчисленията), конфликтите, партньорските отношения, договорите.

Тръпката е навсякъде с efbet.com

По правило мнозина от астролозите в последно време плашат хората с Ретро Меркурия, но никой не обяснява как да се измъкнем от този период или поне да притъпим влиянието му.

Но за да финтираме звездното му влияние, трябва да разберем в кои сфери може да се прояви промененият космически ритмус и именно там да се презастраховаме. Доколкото е възможно.

Ето и 5 съвета как да действаме, когато Ретро Меркурият удари.

1. Страх лозе пази

Вавилонските астролози забелязали, че силен Меркурий в рождената карта орисва човека с изключителен остър ум, с находчивост, съобразителност, изобретателност. Ала този звезден потенциал може да бъде употребяван както за добро, така и за зло. Досущ ядрената енергия. Защото меркуриянците най-добре виждат пробойни в дадена система, като измислят невероятни начини за забогатяване, често и по ръба на закона.

Неслучайно в исторически план планетата е олицетворявана с римския бог Меркурий и с гръцкия бог Хермес, смятани за пазители на интелекта, ловкостта, търговията, комуникацията, но и на крадците. По време на ретроградната фаза хората с такива заложби (меркуриянците, които изглеждат младолики и трудно възрастта им може да бъде определена) успяват да правят акробатични обири на апартаменти, реализират планирани до съвършенство удари на инкасо автомобили, измислят всевъзможни измами, в които източват банкови сметки, сейфове и дори ошушкват цели трезори.

Тук трудно може да се противодейства, но  като превенция на битово ниво човек може да си сложи на видно място външна или вътрешна (зад прозореца на балкона) охранителна камера. Повечето модели имат сензори за движение и действат като аларма със звук и уведомление на собственика по телефона. Би свършило работа и някакъв тип умно осветление, което пали и гаси крушките в празен дом, симулирайки, че има хора.  

2. Очаквайте неочакваното

Митологията доста добре отразява и други проявления на Меркурий. Хермес бил смятан за вестоносеца на боговете. Надарен с остър ум и невиждана бързина, той е носил вестите между олимпийските богове, но често решавал да си прави шеги, като им крадял едно или друго магическо пособие. Шегите от митологията се проектират във  всекидневието ни в много посоки – като да си загубим ключовете от колата или къщата.

Да забравим някъде важни документи, да изгубим важна информация на компютъра само защото сме забравили да натиснем бутона „запази“ (Save). Изчезването на дигитална информация може да произтече и след някаква техническа повреда или токов срив.  

В тази връзка съветът на звездите е да бъдем особено бдителни към личните си вещи. Да си вземем нов органайзер. Вече има и приложения с датчици, които сигнализират, ако се отдалечим на повече от 2 метра от дадена вещ.

В краен случай трябва да разчитаме на едно вековно астроправило, че изгубени вещи, ценности има шанс да се върнат при нас до края на ретроградността. А относно дигиталните файлове е добре да правим резервни копия на важна информация, да използваме външни флаш носители, облачно пространство или дори в мейл-пощата си с цел съхранение.

3. Планировка му е майката  

Ако ви предстои пътуване на дълъг път, то най-добре го отложете. Но в случай че това не е някаква екскурзия, а и вие ще шофирате, то уверете се в изправността на автомобила в най-близкия сервиз. По време на ретро фазата често се случва така, че някой чарк, който едва ли не се е крепял на магия, точно сега сдава багажа. Идеята е да изпреварите съдбата, за да не викате „Пътна помощ“.

В дните на ретроградния Меркурий най-често инцидентите на пътя обаче са дело на човешка грешка. Тя може да дойде по много неведоми пътища като разсейване и влошено здравословно състояние. Пресен пример е шофьорът от столичния градски транспорт, на когото му прилоша миналия вторник и се заби в спирка в кв. „Младост“.

За щастие инцидентът се размина без жертви. Може да се случи на всеки, би казал страничен наблюдател. Това е така, но Хермес понякога насочва вниманието ни към някакъв наболял проблем. Ако приемем това за вярно, то в случая на фокус излизат условията на труд, работните смени, както и възрастта на шофьорите в градския транспорт, която за никого не е тайна, че клони към преклонната.

Опит за обяснение

В други случаи пътните инциденти са резултат от разсейване на водача. Обяснението тук гласи, че обратният поляритет на Меркурий засяга онези мозъчни центрове, отговарящи за наблюдателните, оценъчните и интелектуалните способности. Над тях, образно казано, се спуска пелена, човешкото внимание се приспива, а това неминуемо води до грешки. Тук най-видните и драматични са с транспорт, наземен или въздушен, където катастрофите са дело в повечето случаи на човешкия фактор.

Меркуриянските катастрофи се познават по това, че са особено зрелищни. Влак дерайлира с висока скорост, ТИР пада от виадукт, автомобили изхвърчат към спирките и чакащи граждани. Затова чакайте няколко метра по-далече от по-скоростните  шосета. Но разсеяността е доста неприятна и ако човек, работещ в енергетиката, допусне грешка, че да остави цял квартал на тъмно – сценариите за меркуриянските проявления са безброй.

В зоната на пътешествията и екскурзиите също са възможни изненади от всякакво естество. Чертайте и алтернативни маршрути заради риск от закъснения или отмяна на полети. Въоръжете се с търпение в задръстванията, тръгнали от ПТП или някоя внезапна буря (при ретрограден Меркурий времето също поднася изненади). Или стачка. Меркурий отключва трупано напрежение, проблеми в различни сектори, съкращения на работници, социални неравенства, но най вече в транспорт, медицина, където хората тръгват да търсят правата си.

4. Купувайте само бойлер или пералня

В тази точка попадат доста сектори, регламентирани с устни или писмени договори, в това число и покупко-продажбите. От гледна точка на метафизиката енергийната вибрация на Меркурий създава една илюзорна обстановка, която скоро се променя. А когато това е свързано с подписване на договор, то много скоро една от страните вероятно ще размисли относно неговата целесъобразност и ще поиска разтрогване/ревизиране. Тук попадат брачните договори, бизнес споразуменията, започване на нова работа и т.н.

Хубаво е да се избягва пазаруването и на скъпа техника (писането на гаранция и самата покупка също е своего рода договор), на автомобил до края на ретроградността, тъй като на всичкото отгоре електромагнитното влияние на първата планета влошава оценъчните и компаративни способности на човека. Т.е. вероятността да направим грешен избор е голяма, както и да ни се падне дефектен уред. Понякога обаче се налага да купим техника – например пералнята или бойлерът точно сега са грохнали.

В този случай препатили хора съветват да не се хвърляме на най-скъпите модели и задължително да пазаруваме заедно с някой приятел, който разбира от техника. При покупката на автомобил съветът е по-скоро да се поправи старият, ако това не е рентабилно, то за нов да се изчака средата на октомври.

5. Отворете си бира и пасувайте

Има едно слабо известно суеверие, че за да избяга човек от пипалата на Ретро Меркурия, не бива да бърза за никъде, както и да си наложи едномесечно табу при носенето на жълтите дрехи и златните бижута. Поне халдейците смятали цвета за меркуриянски и съответно привличащ в живота ни неговата по-опасна енергийна вибрация. Тя дава доста, ако планетата се движи в директна позиция, но в ретроградна може и да спъне човека, буквално и преносно.

Цифрата 5 като елемент от модни тениски, такъв брой бижута и т.н. също попада в горното правило. Иначе хората, родени под астрознаците Близнаци и Дева, чийто управител е тази планета, също са дежурните потърпевши от нейния характер. А относно бирата, то може да я отворите с някой стар приятел, който точно сега ще срещнете.

Да, Меркурий има власт и над времето и може да го върне назад, като ни срещне зад ъгъла с хора от нашето близко и далечно минало. Може би, за да ни покаже, че животът е кръговрат и не бива да бързаме за нищо на света, още повече с автомобила. Вместо това е препоръчително сега да съзерцаваме света, отколкото да искаме да го променяме, както и да не започваме нови начинания (работа, нов проект и др.). Ако пък дължим някому пари, е хубаво да ги върнем.

Децата са особено уязвими, тъй като Меркурий подтиква хлапетата към лудории. Така че и с тях трябва да се внимава. А за да не се стига до инциденти, е най-добре децата да бъдат държани по-изкъсо.

Планетата действа като гигантско динамо

Все още не е изяснено как електромагнетизмът на Меркурий ни действа на хората. Всъщност тази енигма засяга и всички небесни тела, но при първата планета от слънчевата система влиянието е  отчетливо и доста видимо през трите й ретроградни цикъла през годината. Твърде вероятно е отговорът да се крие във факта, че тя се намира най-близо до слънцето. Ядрото на планетата е от желязо и при бързото въртене се превръща в атомно динамо. Отделно има огромен енергиен импулс заради Слънцето, чрез който може да разпространява своята енергоинформационна програма далеч извън пределите на нашата система. Друга теория реди, че Меркуриевата вибрация достига до Земята чрез изкривяване на времепространството и гравитационните вълни.

Ремонтирайте смело

Всички дейности с „ре“ са препоръчителни при ретроградния Меркурий. В тази графа влизат  ремонти, реорганизация, рефинансиране на кредити и др. Твърде е вероятно в това време от годината да тръгнат течове от тръби или друг вид аварии.

Астрономите не признават явлението

Ретроградност се нарича времето, в което първата планета от слънчевата система (или която и да е) тръгва на обратно на видимото си движение по хоризонта. Астрономите отричат явлението, казвайки, че реално планетата си се движи напред, но от гледна точка на земята (заради особеност на орбитата) ни се струва, че се движат назад.

Астрологията обаче прилага херметичния закон за съответствията – каквото на небето, това и на земята. Така че, ако нещо се движи на обратно спрямо земната гледна точка, то това се проектира в живота като забавяне, връщане назад (хора проблеми), появата на обстоятелства, вадещи човека от зоната му на комфорт. Статистиката също сочи, че при ретроградния цикъл на Меркурий на земята настъпва минихаос, сбор от катастрофи, метеобури, грешки, скандали, неразбирателства, развален телефон между колеги, престъпления, технически сривове и какво ли още не.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук