Водещите британски таблоиди сензационно свързаха триумфалната победа на действащия руски президент Владимир Путин с предсказание на българската пророчицата Баба Ванга. Според The Sun,The Daily Mail, Daily Star,The Daily Express, The Mirror и др., тя не само е видяла, че Путин ще остане начело на Русия, но е предсказала и че той ще “владее света”.  

“Сляпа българска пророчица е направила смразяващо предсказание през 1979 г., според което нищо няма да оцелее на земята освен „славата на Владимир и славата на Русия“, гласи информацията.
 „Всичко ще се стопи като лед, но славата на Владимир, славата на Русия ще останат. Русия не само че ще оцелее, но и ще доминира над света“, предсказва Баба Ванга от България. Не е ясно, кого е видяла сляпата жена, за която е изчислено, че е познала 85% от предсказанията си, но тя използва името „Владимир“, каквото е малкото име на настоящия президент на Русия - Путин.
 Баба Ванга, често наричана "Нострадамус на Балканите", прави стотици предсказания по време на 50-годишната си кариера като ясновидец, пише The Daily Express. Тя предрича, че 44-тият президента на САЩ ще бъде афроамериканец – Барак Обама. Тя също така предрича и нападенията от 11 септември 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк.
 Вижте видеото с предсказания на Ванга, което циркулира в целия свят тук