Донесете си наслада и половина с тези уникални рецепти за горещ шоколад (СНИМКИ)
Горещ шоколад
1 л прясно мляко
230 г черен шоколад (70%)
120 г млечен шоколад
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Шоколадите се натрошават наситно. Загрява се 1/3 от млякото и към него се добавят двата вида шоколад и щипката сол.
След като се разтопи шоколадът, се сипва останалото мляко. Загрява се, като се разбива добре с телена бъркалка.
Източник: Thinkstock
Горещ шоколад в мексикански стил
500 мл прясно мляко
100 г черен шоколад (80%)
4 с. л. какао
2 с. л. кафява захар
40 мл текила
100 мл животинска сметана
1/8 ч. л. кайенски пипер
канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Млякото се загрява и преди да кипне, се добавят начупеният шоколад, какаото и захарта.
Когато се разтворят, котлонът се изключва и напитката се овкусява с лют кайенски пипер.
Сместа се разпределя в чаши, налива се по малко от текилата.
Сметаната се разбива и горещият шоколад се гарнира с нея, като накрая се поръсва с канела.
Източник: Thinkstock
Горещият шоколад на херцогa
150 г черен шоколад (70% какао)
1 1/2 ч. ч. животинска сметана
1/2 ч. ч. светла кафява захар
кората от 1 портокал
1/2 ч. л. бахар
1 шушулка ванилия
1 щипка сол
смлян черен пипер на върха на ножа
Начин на приготвяне:
В касерола се сипват 1 1/2 ч. ч. вода и сметаната, счукания бахар, семенцата от шушулката ванилия, настърганата кора от портокала, черния пипер, солта и захарта. Оставя се да кипне на котлона за около 2–3 минути, след това се отстранява.
Към горещата смес се добавя начупеният шоколад и се бърка, докато се разтопи. Напитката се сервира гореща.
Лют горещ шоколад
250 г натурален шоколад
1 л прясно мляко
2 с. л. мед
200 мл гореща вода
1 люта чушка
1 шушулка ванилия
1 пръчка канела
1 с. л. смлени бадеми
бита сметана за гарниране
Начин на приготвяне:
В касерола се слагат водата и лютата чушка, разрязана надве и почистена от семките. След като течността заври, се изчаква да се редуцира на половина. След това чушката се отстранява.
В друга касерола се налива прясното мляко, слагат се канелата и ванилията, която се цепва, за да може зрънцата да паднат вътре.
Когато млякото кипне, се отстраняват канелата и ванилията.
Слага се натуралния шоколад, предварително начупен и се подслажда с меда.
Налива се лютивата вода. Оставя се да кипне и горещият шоколад се сервира гарниран с бита сметана и поръсен с бадеми.
Източник: vesti.bg
Последвайте ни
0 Коментара: