В Обединеното кралство през следващите дни започва да работа първата 5G мобилна мрежа за пренос на данни. Според експерти това не само ще подобри качеството на телефонията и интернета, но и ще накара секс роботите да станат "неразличими от хората". Това пише Mirror.

Според Брик Долбунгер, специалист по секс роботи, въвеждането на нови мрежи в експлоатация е "ключът към синтетичната революция". Роботите ще могат активно да обработват информация, да придобият яснота на мисленето, гладкост на движението и да станат почти неразличими от хората.

61-годишният експерт живее от няколко години с реалистична секс кукла, произведена от американска компания. Куклата знае как да говори и си спомня кога за първи път е успяла да доведе собственика си до оргазъм. В името на „връзката“ с куклата, която Брик нарича Хърмаяни, мъжът се развежда със своята жива съпруга. Експериментаторът смята, че с развитието на технологиите, техните "отношения" ще бъдат подобрени и в резултат на това те ще създадат пълноценна и хармонична връзка.

5G мрежи ще започнат да функционират в редица градове във Великобритания на 30 май.

Превод: БЛИЦ