Българинът, изровил трупа на Чарли Чаплин, изчезна. Проверка установи, че никой в селото, където той живее, не е чувал за него, пише "Телеграф".

Преди броени дни се навършиха 41 години от "престъплението на века". През нощта на 1 срещу 2 март 1978 г. двама мъже разкопават пресния гроб на великия комик. Тялото на Чаплин било положено в селцето Корсие сюр Веве. Няколко месеца след след погребението 24-годишният поляк Роман Вардас и 38-годишният нашенец Ганчо Ганчев отмъкват трупа с ковчега, за да искат откуп от семейството му. 

Мозъкът на операцията е полякът, докато българинът е помагач. Те се обаждат на вдовицата и казват, че тялото на гения е при тях и ще го върнат срещу 400 000 английски лири. Жената на Чаплин обаче отказва. Седмици след изравянето на ковчега, той е намерен краж Женевското езеро, а извършителите са закопчани. Мозъкът Вардас получава 4 години строг затвор заради "нарушаване на мира на мъртвите", а нашенецът само 12 месеца условно.

Дълго време след престъплението Ганчо живее в близост до къщата на Чаплин в швейцарското селце Пре-Вер-Нореа. Днес обаче там няма и следа от българина. На телефонния номер в дома му отговарят други хора, които никога не са чували за съществуването му.

Към днешна дата българинът би трябвало да е на 79 години. Женен е за швейцарка и има син.