Британската кралица Елизабет II има своя тайна за дълголетие. За своите 95 години тя е в забележителна форма. Бившият й готвач разказва за начина й на хранене, благодарение на който тя е в добра форма. В „черния списък“ на Елизабет II влизат няколко групи храни.

Кралицата никога не яде аленгле. Тя моли готвачите да й сервират само добре изпечено месо, тъй като полусуровото може да съдържа бактерии, които да причинят опасни инфекции.

Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише “Хелоу”. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето.

Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда. Кралицата яде, за да живее, а не живее, за да яде, отбелязва той.

Известно е, че членовете на кралското семейство не ядат определени храни, особено такива, които не са сготвени.

Кралицата има готвач, който готви леки, но високо хранителни ястия, в които липсват картофи, ориз и тестени изделия.