Най-голямата социална мрежа в света отново се забърка в скандал. Този път Фейсбук разблокира потребители, които са били включени в така наречения черен списък, съобщава BGR.

Социалната мрежа написа в своя блог, че заради грешки забранените потребители във Фейсбук и Facebook Messenger са били "пуснати на воля". По този начин, профилите, които по-рано са били блокирани от потребителите, са могли отново да влизат в страниците им или да пишат съобщения. Според сметките, били са частично разблокирани около 800 0000 потребители, присъстващи в черния списък. 

Забранените потребители са били разблокирани в периода от 29 май до 5 юни. По думите на Фейсбук, при 83% от потребителите, засегнати от гафа, е бил разблокиран само един баннат профил. "Искаме да се извиним и да обясним какво се е случило", се казва в съобщението на компанията. 

Към момента гафът вече е отстранен. Статутът на блокираните вече е възстановен. 

Фейсбук отново попадна в центъра на скандал с предоставяне на лични данни. Шефът на мрежата трябваше дори да се явява пред Конгреса на САЩ. В резултат акционерите се оказаха силно недоволни от изпълнителния си директор и се надигнаха настроения за неговото отстраняване. 

Превод и редакция: БЛИЦ