Мъжете на възраст между 25 и 39 години обявяват науката за техния любим документален жанр. Това показва проучване на десет пазара в цяла Европа.
В резултат на това, канал Discovery Science реши да направи смела стъпка и радикално да промени своите вид, усет и съдържание, за да стане по-достъпен и съвременен.

„Discovery Science поставя фокус върху основните демографски характеристики на своята аудитория, съставена от млади, финансово независими и отдадени на професията си мъже в България, които се интересуват от най-новите джаджи и технологии, и са очаровани от човешкия напредък, научните открития и хората, стоящи зад прогреса”, казва Пол Уелинг, вицепрезидент, отговарящ за развитието на ТВ-каналите в новите пазари.

Discovery Science стартира по нов начин през април 2008 г., посредством въвеждането на една по-жива ефирна идентичност, ново лого и девиза “Question Everything” („Питай за всичко”). Каналът инвестира повече средства в съответните научно-популярни програми, като се позиционира в България като надежден източник на информация за всичко, свързано с науката. Discovery Science отдава почит на науката чрез ободряващи теми, усъвършенствано представяне на информацията, ежедневна приложимост, и на последно място, но не и по значение, чрез закачки и шеги.

За да позволи на още по-голям брой зрители в България да достигнат директно до Discovery Science, каналът ще показва част от най-добрите си програми предварително по Discovery Channel от 7 февруари 2008 година. Специален 3-часов, преведен на български език, блок от предавания ще бъде излъчван за период от 6 седмици, всяка събота от 21 часа. Зрителите ще могат да се насладят на най-популярните жанрове, представяни от Discovery Science, в т.ч. програми на екологична, конструкторска, космическа или научно-популярна тематика.
 
Ето и някои предавания на Discovery Science, които ще се излъчват по Discovery Channel в периода между 7 февруари и 13 март 2009 г., всяка събота от 21:00 ч.:

Човешкото тяло
Този качествено нов сериал съчетава невероятни като постижение компютърни изображения и забележителни истории от реалния свят, за да покаже как се представя човешкото тяло, когато е подложено на най-сериозно натоварване. От алпинизъм, бойни изкуства и отчаяни спасителни акции, до пробиви в медицината и професионалния спорт, тук са събрани разкази за изключителната мощ и невероятните възможности на тялото, което наричаме наше.

Надпреварата за Марс
Амбициозната продукция, заснета в режим HD (хай дефинишън – висока резолюция), показва сагата на пилотирана мисия до планетата Марс, чиито старт предстои някъде през идното десетилетие. Този сериал не само описва уникалното по своята същност техническо приключение и придружаващите го опасности, но изважда на показ и персоналните и политически измерения, които биха били неразделна част от подобна сложна мисия.

Екополис
Екополис е виртуален град, създаден от нас, за да демонстрира бъдещето на живота в гъстонаселени райони. В тази програма показваме как Екополис може да се превърне в модел за изграждането на зелени градове след 50 години. Чрез днешните постижения на науката и техниката, пренесени в бъдещето, сериалът дава урок как можем да направим така, че Екополис да се превърне в реалност, като визия и като жизненоважен етап от бъдещето на урбанизацията – добро или лошо. 

Електрическият гараж
Добре дошли в света на Гаджет, един обитаващ Лос Анжелис създател на екстремни технологии, специализиран в превръщането на автомобили с газови уредби в уникални модели, задвижвани с електричество. Неговата фирма има поръчки за подобни преустройства на коли поне за шест месеца напред, а сред чакащите са някои от най-големите звезди на Холивуд. Всяка серия ни запознава с разфасоването и преобразяването на един автомобил. Зад всяко от возилата се крие по една забележителна история - известна личност, желаеща да вземе участие в работата; милионер, който се нуждае от нова играчка; или просто човек, който търси начин да минимизира разходите си. /БЛИЦ