A1 стартира предварителните поръчки за смартфоните от най-новата флагманска серия Samsung Galaxy S21 броени минути след като корейският производител ги показа официално пред света. Кампанията продължава от 14 януари до 23:59 на 28 януари, а поръчалите ще бъдат сред първите у нас, които ще притежават едно от тези страхотни устройства.

Макар от Samsung ревностно да пазеха информацията за новата серия до последния момент, в онлайн пространството отдавна циркулират слухове за техните технически характеристики, много от които намериха своето потвърждение на 14 януари.


Едно нещо, което беше практически сигурно, е възможността на смартфоните да работят с петото поколение мрежи. Много скоро те ще бъдат съвместими и с 5G мрежата на A1. Няма изненада и в това, че и трите смартфона от серията са защитени от надраскване с най-модерния Gorilla Glass Victus, както и че са базирани на първия чипсет на производителя с 5 нанометрова технология – Exynos 2100.

Най-компактният от трите модела – Samsung Galaxy S21 е с размери от 151,7 на 71,2 милиметра и тежи 171 грама. Това е сравнително лек смартфон за размерите си. В същото време той е здрав и издръжлив. Корпусът му е пластмасов, но подсилен с алуминиева рамка. Притежава и сертификат за прахо- и водоустойчивост IP68. Има тройна основна камера, с обективи от съответно 64, 12 и 12 мегапиксела. Цените на най-малкия от трите модела S21 започват от 56,99 лева на месец при покупка с тарифен план A1 ONE Unlimited 5XL. Aко бъде закупен в брой със същия план, сумата е 1239,99 лева.Samsung Galaxy S21+ притежава всичко, което има S21 – плюс още малко. Технологията на камерата е идентична, но дисплеят е по-голям – 6,7-инча, вместо 6,2 на S21. Капацитетът на батерията е по-голям - Galaxy S21 е снабден с литиево-полимерна батерия с капацитет от 4800 mAh. Това са цели 800 милиампер часа повече от тази на S21 модела. Тъй като е малко по-голям, моделът е и по-тежък, но остава удобен за работа. Логично, по-голямата версия на смартфона е и по-скъпа, с цени, започващи от 68,99 лева на месец с А1 ONE Unlimited 5XL. Цената му в брой с този тарифен план е 1519.99 лева.

Третият представител на серията – Samsung Galaxy S21 Ultra се отличава от другите по някои ключови характеристики. На първо място, силно впечатление прави отличната му четворна основна камера. Със своя 108-мегапикселов обектив тя нарежда модела сред най-прецизните в света на смартфон фотографията.

Софтуер за автоматична стабилизация, 8К видео, двоен телефото обектив и възможност за заснемане на кадри в 12-битов raw формат, сравними с качеството на професионално фотографско оборудване, допълват нейните характеристики. Батерията на този модел достига 5000 mAh. Размерът на дисплея също е най-голям сред серията – 6,8-инча.


S21 Ultra е и най-скъпият представител на тазгодишната серия, като версията с 256 GB памет, при покупка с тарифен план A1 ONE Unlimited 5XL, струва 1899,99 лева в брой или 86,99 лева на месец за период от две години. За решилите да инвестират в още по-внушителната версия на Samsung Galaxy S21 Ultra с 512 GB място за съхранение и 16 GB RAM памет, цените стават съответно – 2139,99 лева в брой и 96,99 лева на месец.

В кутията на устройствата от серията S21 на Samsung не могат да се открият зарядни устройства. Това вече се превърна в установена практика сред много производители. Поръчалите смартфон от А1, обаче, ще го получат в комплект с оригинален Samsung Travel Adapter 25W. Зарядното устройство се свързва с USB Тype-C, което го прави съвместимо както с трите модела от Samsung Galaxy S21, така и с другите актуални смартфони на производителя.


Доставките на поръчаните предварително устройства се очакват от 29 януари и ще продължат до 6 февруари. Точната дата на доставка зависи от датата на поръчка, както и графика за обслужване на съответното населено място от куриерските фирми. От А1 обаче напомнят, че устройствата ще се доставят безплатно до всяка точка на страната, а пазаруването онлайн по време на пандемия е още по-практично и безопасно. Желаещите да закупят устройството имат причина да побързат заради новата кампания с награди, обявена от Samsung.

Най-бързите потребители, регистрирали своя нов телефон в приложението Samsung Members, ще получат специална изненада от производителя. За първите 150 нови собственици на модела Samsung Galaxy S21 Ultra са предвидени безжични слушалки Samsung Galaxy Buds Pro, а за първите 250, които са избрали Samsung Galaxy S21+ или класическия Samsung Galaxy S21 - слушалки Samsung Galaxy Buds Live. Всички, получили бонуса, ще се радват и на иновативен GPS тракер - Samsung Smart Tag. Периодът на регистрация в приложението ще бъде отворен между 22 и 28 февруари.