Кралицата на Великобритания е най-дълго царувалият монарх в света и несъмнено е доста богата.

Ето няколко изненадващи неща, собственост на кралица Елизабет II в канала "Royal News" във vbox7:

Всички лебеди на река Темза

Технически Елизабет II притежава всички лебеди в открити води в Англия и Уелс, въпреки че „упражнява собствеността си само на определени участъци от Темза и околните притоци на нея“.

Тя споделя собствеността върху птиците с Worshipful Company of Vintners и Worshipful Company of Dyers, според наредба, която датира от 15 век.
Всички делфини в Обединеното кралство.

Меган Маркъл и принц Хари шашнаха Елизабет II, ходът им е неочакван

Устав от 1324 г., възникнал по време на управлението на крал Едуард II, гласи, че кралят ще има притежава различни морски обитатели, като китове и есетри.

Законът е в сила и до днес и обхваща не само китовете и есетрите, но и делфините и морските породи, когато са заловени в рамките на три мили от Обединеното кралство.

Лондонската улица „Regent“ (Регент)

Regent Street е една от най-известните улици в света. Тя е с дължина от около 1.25 мили и минава през Piccadilly Circus и Oxford Circus, като привлича повече от 7.5 милиона посетители годишно.

И всичко това е част от имението на Короната, което означава, че законно принадлежи на Нейно Величество.

Кървава зависимост свързвала Елизабет II и принцеса Даяна

Лондонската кула

Лондонската кула датираща от 11 век, е изиграла огромна роля в кралската история и все още е една от най-посещаваните туристически атракции в града. Всичко това принадлежи на кралица Елизабет II.

Диамантена диадема

Смята се, че диамантената диадема е най-известното бижу на кралицата. Според The Crown Fandom, диамантената диадема, се носи от Елизабет II на държавното откриване на парламента. Диадемата е поръчана от крал Джордж IV през 1820 г. и включва 1333 диаманта с тегло над 320 карата, включително четири карата жълт диамант.

Източник: "Дарик"