Двойка от Великобритания спечели невероятния джакпот от 105 милиона от лотарията "Евромилиони". Те са строителя и служителката в магазин Стийв и Ленка Томсън от Селси в Западен Съсекс. 


Двойката, която има три малки деца, нямаше думи по времена пресконференцията, на която те едва успяха да разкажат за реакцията си, когато са научили, че печелят чудовищния джакпот. 

Падането на джакпота съвпадна с 25-тата годишнина от първото теглене на лотарията. Томсън, който работи като строител, разказа, че е изпаднал в шок, след като е разбрал, че числата му съвпадат. "Бях на ръба на сърдечния удар", признава той.  По думите му, той си направил труда да провели, дали билета му печели, едва когато колега, който трябвало да го вземе за работа, закъснял. "Дори не погледнах първите два реда. Третият ред с числата директно ми се наби в очите, веднага разбрах, че числата съвпадат.

Започнах да се треса. Знаех, че печалбата е много голяма, не знаех какво да правя. Отидох до микробуса ми, върнах се у дома, мислих си да се обадя на съседите, отидох отново до микробуса - мисля, че бях на косъм да получа сърдечен удар", разказва Стийв. 

Въпреки, че вече е горд собственик на милиони, Стийв обещава да продължи да боядисва стените на хората, като е категоричен, че няма да изостави нито един от своите клиенти. 


"Щях да приключа с всичките си обекти до Коледа, ако това не се бе случило. След като преодолея шока, ще трябва да съм зает с нещо. Не съм от хората, които прости биха си седели по цял ден без да правят нищо", добавя Стийв. 

Двойката, която живее в много малка къща, признава, че с парите първо ще си купят по-голям дом, за да може всички от децата им да имат собствени стаи. 

Те се заричат, че няма да се местят далеч от първия си дом и с парите ще подпомогнат местната си общност. "Ще помогнем на други семейства, като им купим къщи", каза Стийв.   

Госпожа Томсън е родом от Словакия. Тя признава, че едва ли с парите ще премести семейството си във Великобритания, но пътуванията на двойката до родината ѝ ще станат много по-дълги и чести. 

Госпожа Томсън е учила във Великобритания, когато се запознала със Стийв. Двамата се харесали и оттогава, вече 17 години, са заедно. 

Превод и редакция: БЛИЦ