75% от комарджиите са имали алкохолна зависимост, 38% са имали проблеми с употребата на наркотици, а 60% са били пристрастени към никотина. 50% от комарджиите са имали разстройство на настроението, 41,3% са имали тревожно разстройство и 60,8% са имали разстройство на личността.

"Един от факторите, свързани с хазартната зависимост, е количеството на игралтните зали на определена територия. Обикновено от два до три процента от населението са склонни към хазартно пристрастряване, а това е свързано поне с още една зависимост, обикновено алкохолна", това каза за Нова тв психотерапевтът Димитрина Митрева.

Специалистът разясни, че такъв тип хора имат и някакво личностно разстройство, нарцистично, също и проблеми със самооценката и допълни, че желание за хазарт е желание за облози - от лотарийния билет до покер, игри на машини.

Митрева подчерта, че хазартната зависимост води до влошаване на социалния живот, склонност кам депресии, не са редки и опитите за самоубийство.

"Те могат да пренебрегнат абсолютно всичко в живота си за сметка на хазарта - съпруга, деца, родители", добави психотерапевтът.

За Димитрина Митрева трябва да се лекува причината, функцията на психичната болест, а това най-често е ниската самооценка, нужно е да се работи по тази линия.