Антропологът Майкъл Мастърс от Montana Tech предположи, че извънземните, с които търсим контакт, всъщност може да са наши потомци от далечното бъдеще.

Теорията на Мастърс предизвиква интерес и съмнение в същото време. Въз основа на изследването на астронома Франк Дрейк, който през 1961 г. предложи начин за оценка на вероятността за съществуване на извънземни цивилизации. 

Ученият призна, че най-малко 10 цивилизации във Вселената могат да бъдат подходящи кандидати за бъдещ контакт.

Майкъл Мастърс твърди, че "извънземните контакти" всъщност могат да представляват взаимодействие с бъдещето на човечеството. 

Въз основа на формулата на Дрейк, която отчита много фактори, включително броя на звездите и обитаемите планети, Мастърс предполага, че условията за съществуване на цивилизации , способни на комуникация, могат да бъдат доста общи.

В книгата си Идентифицирани летящи обекти: Интердисциплинарен научен подход към феномена НЛО Мастърс изследва идеята, че тези „извънземни контакти“ всъщност може да са човешки контакти от бъдещето.

Той предполага, че напредъкът в технологиите и начините на комуникация, непознати за нас в момента, може да позволи на бъдещите поколения да изследват миналото си.

Въпреки интригуващите аргументи на Мастърс обаче, теорията му не остава без съмнения. Някои учени са скептични относно идеята, че "извънземните контакти" могат да бъдат контакти с бъдещи версии на хората. 

Някои учени смятат тази теория за просто още една разновидност на конспиративни теории за живота извън Земята.

Идеята на Мастърс обаче повдига въпроси за възможното съществуване на извънземни цивилизации и тяхната истинска същност.

Кой знае, може би нашите потомци наистина ще се опитат да се свържат с нас отдалеч във времето и пространството, за да споделят своите знания и опит.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук