Здравословното хранене не задължително е скъпо! Тези 9 храни са много важни
Понякога дори грижата за най-близките ни хора ни отвлича от необходимостта да се грижим за себе си, без да си даваме сметка, че нашето здраве, вътрешен комфорт и усмивки по лицата ни, са също толкова важни за тях, колкото и техните за нас.
Ето и кои са задължителните здравословни храни:
1. Авокадо – богато на витамините А,K,C,E и минерали като желязо, магнезий, цинк, то има антиоксидантно действие, което спомага за изхвърляне на токсините от тялото.
2. Морска храна – различните видове морска храна носят много ползи и хранителни вещества със себе си. Всички те са естествен източник на витамини и минерали, подхранват здравето на сърцето, богати източници са на Омега-3 мастни киселини, които спомагат да се намали риска от развитие на Алцхаймер.
3. Спанак – Попай донесе истинска слава на този зеленчук.
Родителите насърчават, често с надежда, децата си да консумират повече спанак, за да станат силни, като Попай. Лесно може да се добави спанак към сандвича за училище, вместо маруля например.
Топ 4 на храните, които можете и трябва да ядете на празен стомах
4. Черен шоколад – с високото си съдържание на какао, той е един от най-добрите източници на антиоксиданти на планетата.
5. Домати – колкото и да е чудно, доматът се нарежда също сред най-здравословните и вкусни храни. Италианската дума “Pomodoro” в превод означава “ябълка от злато”.
6. Броколи – думата “броколи” означава “разклонение” или “цъфтящи върхове на зелето”. Най-добре е да се консумира сурово или почти без никаква термична обработка.
7. Soursop (Гравиола) – този малко познат плод е зареден с изключително важни за човешкия организъм съставки. Доказано помощно средство е за лечение при повечето видове рак.
Топ 8 на "здравословните храни", от които дебелеем
8. Кейл – той е сред най-хранителните на планетата.
Много богат на витамин А,К,С, както на калций, мед, калий, магнезий. Зареден е с мощни антиоксиданти, помага за понижаване на лошия холестерол.
9. Чесън – в миналото се е използвал не толкова за консумация, колкото заради лечебните му свойства. Днес е неизменна част от кухнята на цял свят.
Последвайте ни
0 Коментара: