Мартин Стоев не е особено словоохотлив и това е естествено след проблемите в българския национален отбор по волейбол. Той дори скри националите от журналистите, за да не им пречат.
- Г-н Стоев, мина една нощ след мача с Китай. Как видяхте отбора?
- Играехме нервно. За първи мач на олимпиада е нормално. Все пак играхме срещу домакините, пред много публика. Те бяха амбицирани да покажат най-доброто от себе си, но Китай не е силен съперник, така че този успех беше задължителен. Не се притеснявам, защото всеки турнир започва трудно.

- Какво ще коригирате?
- Трябва да се успокоим. За мен грешките ни до момента идват предимно от нервност. Ако победим Япония, което е задължително, се класираме за 1/4-финали. След това ще търсим първо място в групата. Ако не стане, отиваме на пълен жребий и нищо не се знае. Такава е олимпийската схема. Мачът с Япония ще е рубикон за нас.
- Най-важният въпрос е къде е Пламен?Болен ли е, изгонен ли е?
- Не, Пламен не е изгонен. Няма причина да бъде изгонен. Единственото нещо, което мога да ви кажа, е, че имам лекарска забрана, подписана от лекаря Динко Захариев. Лекарят ми казва кои волейболисти са здрави и аз ги пускам да играят. Аз не разбирам нищо от диагнози и лекарства, моята работа е на игрището.
- Кога ще има яснота дали той ще може да играе в следващите мачове?
- Аз се надявам той да може да се включи до края. Докторът трябва да каже кога.
- Появи се версия за някакво сбиване...
- Не сме се били, не става дума за никакви ръкопашни схватки или каратистки изпълнения. Ако се бяхме били, щяхме да си го признаем, все пак сме мъже.
- Къде се намира сега Пламен?
- Не зная къде се намира. Не тук, но съм сигурен, че не е в България... /БЛИЦ