Поредни телефонни измамници застават пред съда. За измамите в Етрополе бяха излъчени репортажи миналата година. Тогава за втори път екип на Нова телевизия се внедри сред „ало” мафията и успя да стане куриер на мошениците. Два месеца по-късно последваха арести. Образувано бе и дело.
 
В съдебната зала обвинените за схемата се срещнаха очи в очи с измамената от тях възрастна жена.
 
Баба Добрина даде всичките си пари на мнимото муле, влязло в роля за целите на разследването. Парите вече са върнати на жертвата.
 
Нейната съседка баба Веша обаче нямаше този късмет. Тя беше ограбена ден по-късно.
 
Кои са хората, задигнали парите на двете възрастни жени? По информация на репортерите това са Атанас Петров, по пряко Калчо, Найден Димитров с прякор Копаната и Георги Василев с прякор Бодито. И тримата са от Ветово и са криминално проявени.  В ареста обаче са само двама от тях. И само двама ще отговарят пред съда за измамите в Етрополе.
 
„Парите ще ни ги дадеш, защото ще ти пратим четирима човека маскирани, които убиват, които ще ти отрежат главата и ще ти я сложат между краката“ – с тези думи един от бандитите заплашил пострадалата възрастна жена.
 
Делото беше отложено заради неявяване на адвоката на Димитров. Бащата на Атанас Петров пък смята, че телефонните измами няма да спрат с ареста на сина му. И признава, че измамниците от Ветово ще продължават да се прехранват с „ало” кражби, „докато има балъци”.
 
Димитров и Петров застават пред съда отново на 1 август. Те ще отговарят пред магистратите за измамата на баба Добрина, защото до момента не признават за измамата на баба Веша , а разследващите не намират достатъчно доказателства. А баба Веша се надява да й бъдат върнати парите, които всъщност били от абитуриентската вечер на внучката й.