Появиха се още подробности за кървавата стрелба, разиграла се преди дни в столичния квартал „Младост 2“. БЛИЦ припомня, че малко след случилото се стана ясно защо се е стигнало до конфликта.

Сега стана ясно, че Софийска районна прокуратура е приклякла към наказателна отговорност 27-годишен мъж, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл.325, ал.1, вр. чл.20, ал.2 , вр. ал.1 от НК. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На 20.09.2021г. около 23,10 часа в гр. София, ж.к. „Младост 2“, в близост до заведение за бързо хранене в съучастие като извършител с неустановени лица, К.А. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – от непосредствена близост възпроизвел няколко изстрела с неустановен въздушен пистолет в посока лек автомобил “Мерцедес С 500“, в който се намирали Х.Б. и Х.С. 

В резултат две сачми попаднали в областта на лицето и врата на Х.Б., една – в лявата му ръка, а няколко - в предно челно стъкло на автомобила, което се счупило. 

В същия момент други - неустановени до момента лица, нанасяли удари с различни предмети по целия автомобил.

Разследването по случая продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!