Съдът облекчи мярката за неотклонение на Тодор Славов – подсъдим за убийството на Александър Алексиев-Сашо Водолаза. Решението е взето на 8 май - на поредното заседание по делото „4 you” срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. Славов е в ареста от юни 2016 г. след стрелбата в едноименния ресторант в Слънчев бряг, пише Флагман.бг.Тогава Димитър Желязков-Митьо Очите бе тежко ранен, а гардът му Сашо Водолаза бе убит.

След близо три години „под стража“ Специализираният наказателен съд (СНС) е преценил, че Тодор Славов следва вече да мине под „домашен арест“. Прокуратурата обаче явно не е съгласна с това, защото е постъпил протест, научи „Флагман“. Затова и Славов ще остане под стража, докато Апелативният специализиран наказателен съд (АСНС) не излезе с окончателно решение.

Горната инстанция скоро ще трябва да се занимае и с Георги Иванчев, който пък е подсъдим за стрелбата по Митьо Очите. Неговата мярка бе облекчена преди дни от СНС.Делото пред АСНС обаче се забавя, като се очаква то да бъде обединено с това на Тодор Славов.

Мярката на Иванчев бе намалена в СНС от „задържане под стража“ на „парична гаранция“ в размер на 20 000 лв.

Подсъдимият обаче продължава да е в ареста заради протеста на прокуратурата.

Георги Иванчев също не е доволен от новата му мярка за неотклонение. Пред АСНС негов адвокат е пуснал жалба, че сумата 20 000 лв. е непосилна за подсъдимия. Иванчев е поискал тя да бъде намалена на 2000 лв.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!