Двама от бандата на Райфъла обявиха гладна стачка в Пловдивския затвор. Гладна стачка са започнали Симеон Генов и Бисер Романов, научи БЛИЦ от свои източници.
 

Гладната стачка е заради отказ от правосъдие и за нея са уведомени правосъдният министър, окръжния прокурор на Пловдив, председателят на Окръжния съд в Града под тепетата и началникът на пловдивския затвор.
 
Симеоен Генов и Бисер Романов са от групата на емблематичния бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла, който вече трета година търка наровете в затвора. Именно на тях и на още трима Райфъла беше възложил мокри поръчки като убийството на управителя на пловдивска клиника Аргир Гяуров и палеж на няколко коли, сред които на собствената си любовница, на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и на още няколко бивши свои приятели.
 
За пореден път вчера част от съдиите в Пловдивския съд си дадоха отвод. Сагата тече отдавна и никой от магистратите не иска да се ангажира с делото на Райфъла.
 
БЛИЦ припомня, че Червенков беше осъден на 13 години затвор, но заради процесуално пропуски и нарушения делото бе върнато за ново разглеждане. Заради буйния си нрав и постоянните скандали, побоища и екшъни, които сътворяваше в затвора в Пловдив, Райфъла бе преместен в столичния зандан. Все още не е ясно докога ще продължи гладната стачка на двама от бандитите му, но те са декларирали, че тя ще бъде безсрочна.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ