Ефективна присъда от 18 години постанови състав на Добричкия окръжен съд за 52-годишен мъж, убил умишлено по особено жесток и мъчителен начин бившата си съпруга. Строителният работник Фаредин Ахмед извършил зверството на 28 декември 2021 г. в Тервел.

Рано сутринта нападнал бившата си жена Айше на улицата и започнал да я налага с паве по главата, докато спряла да мърда. След това отишъл в районното, за да се предаде, но в момента там нямало нито един униформен. Затова убиецът удавил мъката си в алкохол.

Когато органите на реда го задържали малко преди полунощ, той бил в неадекватно състояние, но успял да направи самопризнания.

И пред съда Фаредин си призна вината, уточнява "Труд". По негово настояване делото се гледа по бързия ред.

Фаредин Ахмед

Заради съдействието, което е оказал на разследващите и разкаянието прокуратурата поиска мъжът да бъде наказан с 18 г. затвор при максимална за деянието доживотна присъда.

Защитата посочи, че убийството на 45-годишната жена е извършено в състояние на афект. На заседанието стана ясно, че през 2017 г. Айше си е извадила съдебна ограничителна заповед, но Фаредин я нарушавал, когато се напие. Същата година той бил осъден за домашно насилие над дъщеря си, а през 1995 г. лежал в затвора за изнасилване.  

Наказанието Фаредин ще търпи при първоначален строг режим. Той бе осъден да плати 200 000 лв. кръвнина на дъщерята на жертвата. Присъдата може да се протестира или обжалва в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук